lauantai 5. helmikuuta 2011

Kotilot pois piiloista

Olen miettinyt sitä, että jos olisin kätilö ja tekisin kotisynnytyksiä vaikkapa muun työn ohessa, niin miten se vaikuttaisi elämääni. Eniten ajatukset ovat pyörineet sen ympärillä, että miten siihen suhtauduttaisiin työpaikallani ja muualla. Kotona synnyttäminen ja siinä avustaminen on täysin sallittua ja tiettyjen kriteerien täyttyessä turvallistakin. Silti välillä tuli ajatuksissa sellainen olo kuin tekisi jotain laitonta... Mikä on täysin hullua, kun se ei ole. Päinvastoin. :)

Itse asiassa aiheesta on tehty opinnäytetyökin. Tai oikeastaan se on kätilöiden asenteista ym. kotisynnytyksiä ja niiden hoitamista kohtaan. Se on luettavissa netissä ja siitä on ollut Sydänääni-lehdessä & uusimmassa Kätilöliiton lehdessä artikkelit. Opinnäytetyön nimi on Suomalaisten kätilöiden suhtautuminen kotisynnytyksiin.

Ymmärrän siis toisaalta oikein hyvin sen miksi monet kätilöt eivät julkisesti kerro hoitavansa kotisynnytyksiä. Toivon kovasti, että täällä Suomessa kotona synnyttämisestä tulisi entistä sallitumpaa asenteiden suhteen, ja että yhä useammat kätilöt uskaltautuisivat olla julkisesti kotiloita. :D Pääkaupunkiseudulle on tullut uusi kotilo, joka on sitä ihan julkisesti. Hänet löytää täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti