tiistai 7. huhtikuuta 2015

Miten lisätä kotisynnytysten turvallisuutta?

Tänään on Tampereen Napapiirillä Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillassa pitkästä aikaa teemana kotisynnytys. Paikalle on tulossa kätilöitä (mikäli heille ei tule mitään esteitä) keskustelemaan yhdessä muiden kanssa. Iltaan valmistautuakseni satuin nappaamaan kirjahyllystä Optimal Care in Childbirth -kirjan ja sieltä ihan randomina osui silmiin tämä kohta:
 
"Improving hospital care may in fact be the most important strategy for improving the safety of home birth. If hospitals respected informed consent and refusal, if physiologic care was standard, and if hospital-based providers reliably offered evidence-based treatments for complications, fewer women would choose home birth as a strategy to avoid coercive, traumatic, and unsafe hospital experiences." - Henci Goer & Amy Romano / Optimal care in childbirth

Kuinka taas sattuikaan nousemaan juuri samaan teemaan nouseva kotisynnytysteksti mitä viime aikoina ollaan ystävän kanssa juteltu. Minusta on hyvä, että pikku hiljaa yhä useammalla perheellä on mahdollisuus valita kotisynnytys niin halutessaan. Se ei kuitenkaan ole mielestäni hyvä asia, että äiti joutuu valitsemaan kotisynnytyksen tai jopa avustamattoman synnytyksen sen vuoksi, että pelkää mennä sairaalaan tai on pelkoja hoitohenkilökuntaa kohtaan.

Odotan mielenkiinnolla tätä iltaa. Kirjoitan illan tunnelmia tänne varmasti heti kun ehdin! :)

Lisätietoja Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluilloista löydät TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti